Follow by Email

woensdag 8 november 2017

persbericht Merlijn

PERSBERICHT

Mijn nieuwste roman ‘Merlijn’ is vandaag gepubliceerd.
Het is een verhaal over hoop en wanhoop; blijft de mensheid bestaan of gaan we ten onder aan onze eigen arrogantie en een gebrek aan intellect? 
In deze roman probeer ik antwoorden te geven op vragen die vooral de laatste decennia door tallozen worden gesteld. De angst voor de snelle technologische ontwikkelingen en de daarmee gepaard gaande bedreigingen zoals: vervuiling, klimatologische veranderingen, verlies van ecosystemen en toenemende spanningen.
Met name de kloof tussen alles hebben en niets hebben wordt almaar breder, terwijl tegelijkertijd een steeds groter deel van de mensheid deel wil hebben aan de welvaart die het Westen zich heeft verworven. Dit betekent een steeds grotere druk op de niet onuitputtelijke voorraden en een daarmee gepaard gaande globale vervuiling die met lapmiddelen als alternatieve energiebronnen niet valt in te dammen. Wij willen ons persoonlijke vervoer, wij willen kriskras over de wereld reizen, koste wat het kost en deze kostprijs kon wel eens heel hoog blijken te zijn.
Het helpt niet om problemen voor ons uit te blijven schuiven en welvaart is een begrip dat teniet wordt gedaan op het moment dat welzijn in gevaar komt.
De hoofdpersoon in Merlijn wordt meegenomen naar een reeks alternatieve (parallelle) werelden waarvan de bewoners allemaal op hun eigen manier het hoofd bieden aan specifieke problemen. Soms met succes en soms met desastreuze gevolgen.


isbn: 978-94-6345-216-8
Joachim, Maastricht (NL) 8 november 2017


Geen opmerkingen:

Een reactie posten