Follow by Email

Het Ritsjas GevoelHet Ritsjas Gevoel verscheen begin dit jaar bij MijnBestseller.nl
Het is mijn romandebuut.
Eerder publiceerde ik wel korte verhalen, artikelen en gedichten, maar waagde me nooit aan het omvangrijkere prozawerk.
Het was niet het eerste manuscript dat ik voltooide, wel het eerste dat ik publiceerde.

Het is een schrijnend verhaal over een jong meisje, verschopt en misbruikt, dat zich staande probeert te houden in een wereld die niet de hare is.
De roman bevat een veelheid aan thema's. Misbruik en erotiek, naast de noodzaak om in leven te blijven, terwijl ze het leven nog moet ontdekken. Een verhaal van schuld en boete, en niet weten waar naartoe omdat, alles, zelfs het meest gewone, haar vreemd is.
Daarom zoekt ze het in het ongewone, het te ver doorgedrevene, wat tegelijk ook een eigenschap is van jong zijn. Grenzen opzoeken en eroverheen springen. Desnoods met brute kracht barrieres forceren tot alles breekt en in elkaar stort.
Het verhaal is een oefening in extremen die vaker jonge mensen overkomt, waarna ze eindigen aan de zelfkant, onbegrepen en veroordeeld door hen die meer geluk hadden bij de start.

Het boek is te koop voor €20,91,  (in e-book vorm €8,58). Simpel te bestellen, en in 2 dagen thuis bezorgd.
Publiceren in eigen beheer is een fantastische en goedkope mogelijkheid voor schrijvers om je te profileren, maar heeft als nadeel dat ook de hele marketing voor rekening van de schrijver komt. En dat is een weg, zeker in deze tijd van veelschrijverij, die niet zo gemakkelijk te gaan is.
Het doet me denken aan mijn beginperiode als beeldend kunstenaar. Het leuren met je werk om het onder de aandacht te brengen in een oververzadigde markt. En tegelijk is het spannend om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en uit te vinden wie je uiteindelijk zullen steunen...